Pristno podeželje, ki čaka na vas

06. avg. 2024

Turistična destinacija Rogla - Pohorje je skriti dragulj v severovzhodni Sloveniji, ki ponuja popoln pobeg v naravo za vse, ki si želijo oddiha od mestnega vrveža. Ta slikovita destinacija se nahaja v osrčju Pohorja in je znana po svojih naravnih lepotah, razgibanih poteh in gostoljubnosti lokalnega prebivalstva.

Vabljeni, da odkrijete, kaj vse vam lahko ponudi podeželje v destinaciji Rogla - Pohorje.

 

Pohodništvo in kolesarjenje: Aktivni oddih v naravi

Turistična destinacija Rogla - Pohorje je raj za ljubitelje pohodništva in kolesarjenja. Urejene pohodniške poti vas vodijo skozi goste gozdove, mimo gorskih potočkov in čez slikovite planine, kjer se vam bodo odprli čudoviti razgledi na okoliško pokrajino. Ena izmed priljubljenih poti je pot do Lovrenških jezer, ki vas popelje po najlepših pohorskih planjavah in je primerna za vse starosti.

Lovrenška jezera, Rogla

Lovrenška jezera - Foto: Jošt Gantar, www.slovenia.info

Kolesarjenje po destinaciji Rogla - Pohorje je posebno doživetje. Za ljubitelje adrenalina so na voljo proge različnih težavnostnih stopenj v Bike parku Rogla ali Konjice Trails v Slovenskih Konjicah, za družine in rekreativne kolesarje pa urejene kolesarske steze

Zrece - Bike Park Rogla - Dan Briski - 06.jpg

Bike park Rogla - Foto: Miha Matavž Photo & Video - Rogla - Pohorje

Raziščite:

e_kolo Smogavc

E-kolesa gostišča Smogavc, Foto: Arhiv Smogavc

Sprostitev in wellness: Razvajanje za telo in dušo

Po aktivnem dnevu v naravi ni boljšega kot sprostitev v enem izmed wellness centrov v destinaciji Rogla - Pohorje. Razvajajte se z masažami, sproščujočimi kopelmi in savnami, ki bodo poskrbele za vaše popolno počutje. Wellness centri ponujajo širok nabor storitev, ki bodo zadovoljile vse vaše potrebe po sprostitvi.

Občutite:

Zrece - TK Urska - Dan Briski - 06.jpg

Podeželski wellness na TK Urška - Foto: Miha Matavž Photo & Video - Dan Briški - Rogla - Pohorje

Za obnovitev energije se sprehodite po čutni poti za hotelom Natura ali odkrijte tihe energije Žičke kartuzije, ki vas ne bodo pustile ravnodušne. 

Zupančič DESIGN, Rogla-Pohorje

Tihe energije Žičke kartuzije - Foto: Zupančič Design

Kulinarika: Okusite tradicionalne okuse

Podeželje na destinaciji Rogla - Pohorje ni samo raj za ljubitelje narave, ampak tudi za gurmane. Lokalna kulinarika temelji na svežih, domačih sestavinah, ki so značilne za to območje. Poskusite tradicionalne jedi, predvsem ne smete destinacije zapustiti preden preizkusite pohorski lonec. Lokalne gostilne in restavracije vam bodo postregle z avtentičnimi okusi, ki bodo zadovoljili še tako zahtevne brbončice. Preverite tudi lokalne ponudnike, katerih izdelki se ponašajo z lokalno blagovno znamko Okusi Rogle.

Užijte še:

Spargus Restavracija maj 2023 - Photo Dean Dubokovic-101

Restavracija Spargus v objektu gostilne Gastuž, najstarejše še delujoče gostilne v Sloveniji - Foto: Dean Dubokovič

Družinske aktivnosti: Zabava za vso družino

Destinacija Rogla - Pohorje je idealna destinacija za družinske počitnice. Otroci bodo navdušeni nad številnimi aktivnostmi, ki jih pričakujejo. Družine lahko skupaj uživajo v dogodivščinah na svežem zraku, raziskovanju gozdnih poti ali ob obiskovanju lokalnih dogodkov, ki se odvijajo skozi vse leto.

Naš izbor za družine - TOP 4:

igra_voda_terme-bazen_druzina

Gozdni vodni park v Termah Zreče - Foto: Unitur

Prijaznost lokalnega prebivalstva: Gostoljubje na vasi

Ena izmed največjih prednosti podeželja na destinaciji Rogla - Pohorje je gostoljubnost lokalnega prebivalstva. Tukajšnji prebivalci so znani po svoji prijaznosti in so vedno pripravljeni pomagati ter deliti zgodbe o svojem življenju in tradicijah. Obiskovalci se hitro počutijo kot doma in lahko doživijo pristno podeželsko izkušnjo.

Minattijeva_kava_2445-Miha Matavž.jpg

Minattijeva kava in njegova poezija Nekoga moraš imeti rad, ki je tudi vodilo naše destinacije - Foto: Miha Matavž Photo & Video

Obiščite naše lokalne ponudnike:

Turistična destinacija Rogla - Pohorje: Vaša naslednja pustolovščina

Če iščete popoln pobeg v naravo, kjer se prepletajo aktivnost, sprostitev, odlična kulinarika in gostoljubje, potem je destinacija Rogla - Pohorje prava destinacija za vas. Ne glede na to, ali ste avanturist, ki išče nove izzive, družina, ki želi preživeti kakovosten čas skupaj, ali par, ki potrebuje sproščujoč oddih, vas bo naša destinacija brez dvoma navdušila.

Rezervirajte svoje počitnice zdaj in odkrijte vse, kar vam ponuja Rogla - Pohorje.

Zrece - TK Arbajter - Dan Briski - 06.jpg

Jeleni na Turistični kmetiji Arbajter - Foto: Miha Matavž Photo & Video - Dan Briški - Rogla - Pohorje

Vaša naslednja nepozabna pustolovščina čaka na vas!

 

#ifeelsLOVEnia #RoglaPohorje #mojaslovenija