Jelenji golaž z žganci, zabeljenimi z domačimi ocvirki

Turistična kmetija Arbajter

Skomarje 46, 3214 Zreče

T: +386 3 576 23 90, +386 41 815 697

E: tk.arbajter@siol.net

facebook.com/Turistična-kmetija-Arbajter

Kuhamo za: 2 osebi

Čas kuhanja: 2 do 3 ure

Zahtevnost: lahko

Sestavine

  • 450 g jelenovega mesa
  • 2 žlici masti
  • 400 g čebule
  • 2 zrni česna
  • kostna juha
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • oster feferon
  • čajna žlička kaper
  • 2 čajni žlički mlete rdeče začimbe, sol in poper po okusu
  • nekaj kruhovih drobtin za zgostitev
  • 0,5 dl rdečega vina
  • 1 dl koruznega zdroba
  • žlica domačih ocvirkov  

Postopek

Na masti pražimo čebulo, dokler ne razpade, ji dodamo česen in spečemo na koščke narezano jelenovo meso. Vse skupaj zalijemo s kostno juho, dodamo še ostale sestavine in kuhamo, dokler se tudi meso zmehča. Iz koruznega zdroba skuhamo rahle žgance in jih polijemo s segretimi domačimi ocvirki.