Andrej Smogavc s.p.
Škalce 83
3210 Slovenske Konjice
T: 040 469 116
E: info@gostilna-gric.si
Kuhamo za: 4 osebe:
Marinirana postrv
Fileje položimo v solno raztopino in pustimo 1h. Po eni uri jih odstranimo ter obrišemo s suho krpo. Fileje narežemo na tanke rezine.
Granita lešnika
Mleko in lešnike zmiksamo ter maso vlijemo v paco jet posodo. Damo v skrinjo čez noč, da zamrzne in jo naslednji dan s paco jetom zmiksamo, da dobimo prah.
Okisani beli šparglji
Vodo in kis zavremo in prelijemo v kozarce za vlaganje, kamor smo naložili olupljene bele šparglje. Tesno zapremo in kozarce obrnemo. Pustimo da se čez noč ohladi.
Gel špargljev
Šparglje in špinačo blanširamo v vreli vodi. Oboje zmiksamo v termo-miksu in dodamo ager-ager, da se struktura poveže.