Preverite odpiralni čas in aktualne menije
Doživetje v restavraciji Spargus se začne že pred samim prihodom. Prične se z vožnjo skozi mirno dolino svetega Janeza Krstnika, kjer že lahko vidimo prve sledi Kartuzijanov, naposled pa se le pripeljemo do Tihe lepotice – Žičke kartuzije.
Le streljaj proč, v objektu gostilne Gastuž, najstarejše še delujoče gostilne na Slovenskem, vstopimo v svet vrhunske kulinarike – Restavracijo Spargus. Tukaj se združita tradicija in sodobnost, tako v ambientu, kot v skrbno pripravljenih jedeh.
Chef Andrej Smogavc skupaj z ženo Matejo in ekipo snuje zgodbe nepozabnih okusov in edinstvenih doživetij. Rdeča nit ustvarjanja je povezovanje z lastno kmetijo in lokalnimi ponudniki.
- domače kosilo (dnevni meni)
- Degustacijski meni
Foto: Teden Restavracij, Izidor Kotnik, Dean Dubokovič