Babičina krepčilna juha z jajčnimi štruklji

Gostilna in picerija Endi,

Edvard Pozeb, s. p.

Tepanje 54, 3210 Slovenske Konjice

T: +386 3 759 34 13 +386 41 970 430

E: endi.picerija@gmail.si

www.endi.si 

Kuhamo za: 4 osebe

Čas kuhanja: 1 ura

Zahtevnost: enostavno

Sestavine: 

Za nadev:

  • 4 domača jajca
  • domače ocvirke
  • sol in poper

Za testo:

  • 350 g gladke moke
  • 2 dl mlačne vode
  • velike žlice olja

Pripravimo tudi jušno osnovo.

Postopek:

Moki dodamo vodo in olje ter zamesimo testo. Testo pustimo pol ure počivati, medtem pa pripravimo nadev za štruklje. V ponvici prepražimo domače ocvirke, jim dodamo jajca in vse skupaj rahlo solimo. Ko so jajca pečena, jih pustimo, da se ohladijo. Testo razvaljamo in ga obložimo s pripravljenim nadevom. Testo zvijemo v zavitek in ga ob straneh stisnemo, da nadev ne uhaja. Razrežemo ga v štruklje, ki jih zakuhamo v pripravljeno jušno osnovo ter pustimo, da rahlo vrejo 15 minut.