Cesta na Roglo 15
3214 Zreče
Hotel Rogla in Natura (na Rogli) in Hotel Atrij (v Termah Zreče)
T: +386 3 757 71 00, +386 3 757 60 00
E: rogla@unitur.eu, terme@unitur.eu
Kuhamo za: 2 osebi
Čas kuhanja: 45 minut (če štruklje pripravimo vnaprej)
Zahtevnost: zahtevno
Za jelenov hrbet:
Za sirove štruklje:
Za popečeno hruško z brusničnim džemom:
Jelenov hrbet očistimo, ga na hitro opečemo v ponvi, da znotraj doseže 55 stopinj Celzija, kar preverimo s sondo. Meso osolimo in popramo, ga vzamemo iz ponve in ga zavijemo v aluminijasto folijo, da ne izgubi sočnosti. V ponvi, kjer smo pekli jelena, popražimo moko, dodamo divjačinski fond, sol, poper in suhe slive ter omako reduciramo do želene gostote. Za sirove štruklje pasiramo skuto, ji dodamo jajca, sol in kislo smetano. Vse skupaj zmešamo, nadevamo na vlečeno testo in zvijemo. Zvite štruklje zavijemo v aluminijasto folijo in kuhamo 45 minut. Za popečeno hruško na vroči ponvici segrejemo maslo. Hruško viljamovko olupimo, prerežemo na pol in obe polovici popečemo na maslu. Popečeno hruško nadevamo z brusničnim džemom.