Cesta na Roglo 15
3214 Zreče
Hotel Rogla in Natura (na Rogli) in Hotel Atrij (v Termah Zreče)
T: +386 3 757 71 00, +386 3 757 60 00
E: rogla@unitur.eu, terme@unitur.eu
Kuhamo za: 2 osebi
Čas kuhanja: 45 min (z vnaprej pripravljenimi štruklji)
Zahtevnost: srednje zahtevno
Za sirove štruklje pasiramo skuto ter ji dodamo jajca, sol in kislo smetano. Vse skupaj zmešamo, nadevamo na vlečeno testo in zvijemo. Zvito testo zavijemo v alu folijo in v vreli slani vodi kuhamo 45 minut. V vmesnem času za gratiniranje zmešamo jajca, kislo smetano, cimet, kristalni sladkor in vanilijev sladkor. Pekač namažemo z maslom, nanj razporedimo enakomerno razrezane in kuhane štruklje, prelijemo z maso za gratiniranje ter pečemo 20 minut na 180 stopinjah. Borovnice segrejemo na sladkorju in jih dodamo pečenim štrukljem. Na koncu posujemo s sladkorjem v prahu.