Pohorski lonec

Unitur d.o.o.

Cesta na Roglo 15

3214 Zreče


Hotel Rogla in Natura (na Rogli) in Hotel Atrij (v Termah Zreče)

T: +386 3 757 71 00, +386 3 757 60 00

E: rogla@unitur.eu, terme@unitur.eu

www.unitur.eu

Kuhamo za: 2 osebi

Čas kuhanja: 1 ura

Zahtevnost: srednje zahtevno

Sestavine:

  • žlica belega olja
  • žlica bele gladke moke
  • 40 g ječmenove kaše
  • 20 g čebule
  • 10 g česna
  • 100 g krompirja
  • 80 g jurčkov (svežih ali zamrznjenih)
  • 60 g svinjskega plečeta
  • 80 g puranjih prsi
  • 40 g telečjega plečeta
  • 40 g pečene slanine
  • 8 g jedilne soli
  • ščep majarona
  • ščep timijana
  • lovorjev list

Postopek

Na čebuli prepražimo svinjsko meso ter mu dodamo česen, sol, majaron, timijan, lovor, sol in poper. Dušimo 15 minut, dodamo telečje pleče, puranje prsi in dušimo naslednjih15 minut. Ko tekočina izpari, pomokamo, popražimo in zalijemo s približno 1 litrom vode. Dodamo na kocke narezan krompir, predhodno kuhan ješprenj, slanino in na kocke narezane jurčke. Vse skupaj kuhamo 20 minut, po potrebi dodajamo začimbe in gostimo z moko do želenega okusa in gostote.