Cesta na Roglo 15
3214 Zreče
Hotel Rogla in Natura (na Rogli) in Hotel Atrij (v Termah Zreče)
T: +386 3 757 71 00, +386 3 757 60 00
E: rogla@unitur.eu, terme@unitur.eu
Kuhamo za: 2 osebi
Čas kuhanja: 1 ura
Zahtevnost: srednje zahtevno
Na čebuli prepražimo svinjsko meso ter mu dodamo česen, sol, majaron, timijan, lovor, sol in poper. Dušimo 15 minut, dodamo telečje pleče, puranje prsi in dušimo naslednjih15 minut. Ko tekočina izpari, pomokamo, popražimo in zalijemo s približno 1 litrom vode. Dodamo na kocke narezan krompir, predhodno kuhan ješprenj, slanino in na kocke narezane jurčke. Vse skupaj kuhamo 20 minut, po potrebi dodajamo začimbe in gostimo z moko do želenega okusa in gostote.