Kmečka pogača Gorske reke

NP restavracije d.o.o. (Gorska reka)

Loška Gora 5A, 3214 Zreče

T: +386 5 916 79 36

E: gorskareka@gmail.com

gorska-reka-restavracija-prenocisca.business.site

Kuhamo za: 2 osebi

Čas kuhanja: 20 minut

Zahtevnost: srednje zahtevno

Sestavine: 

  • hišno testo po skrivnostnem receptu Gorske reke
  • nadev domače pečenice
  • čebula
  • poltrdi sir
  • poltrdi sir z zelišči
  • domača muflonova salama
  • domača skuta
  • domače bučno olje

Postopek:

Za domačo pogačo potrebujemo kakovostno testo po skrivnostnem receptu Gorske reke, ki tam počiva vsaj 12 ur. Dobimo ga lahko po predhodnem dogovoru v Gorski reki. Za nadev pogače uporabimo domače, visoko kakovostne surovine iz okoliških kmetij. Testo raztegnemo, nato nanj naložimo vse sestavine in pogača je pripravljena za peko. V originalnem receptu pogačo pečemo v krušni peči. Če te možnosti nimamo, jo pečemo v pečici na čim višji temperaturi od 3 do 5 minut. Ko je pogača pečena, po njej pokapljamo še domače 100 % bučno olje