Cesta na Roglo 15
3214 Zreče
Hotel Rogla in Natura (na Rogli) in Hotel Atrij (v Termah Zreče)
T: +386 3 757 71 00, +386 3 757 60 00
E: rogla@unitur.eu, terme@unitur.eu
Kuhamo za: 2 osebi
Čas kuhanja: mehčanje mesa na 61 stopinjah 12 ur, postopek priprave 1 uro
Zahtevnost: zahtevno
Za ledja:
Za njoke:
Za mlado korenje:
Junčja ledja kuhamo na nizki temperaturi (na 61 stopinj, po možnosti v sous vidu) 12 ur, da se meso zmehča. Za omako na čebuli prepražimo moko, ji dodamo materino dušico, pražimo 5 minut, zalijemo z jušno osnovo ter jo kuhamo in reduciramo do želene gostote. Dodamo sol in poper po okusu. Za njoke skuhamo krompir in ga pretlačimo, pasiramo skuto in jo dodamo krompirju. Primešamo še stopljeno maslo, moko, sol, čemaž in jajce. Vse skupaj zgnetemo in oblikujemo njoke. Kuhamo jih 3 minute v slani vreli vodi. Korenček olupimo in ga kuhamo v vreli slani vodi okrog 5 minut. V drugi ponvici segrejemo maslo in korenček sortiramo.